Packs & Wolves

Lok gasten met foodfotografie

Met sterke foodfotografie doe je jouw klanten watertanden. Zet jij je klanten aan om stante pede jouw restaurant binnen te wandelen en het gerecht te bestellen. Niemand weerstaat immers aan de verleiding van een foto van gesmolten chocolade, druppelend uit een overheerlijke cake en … Oké, genoeg. Ter zake.

Jaren was foodfotografie het terrein van de betere kebabzaak. Iedereen kent wel de foto’s van gerechten die naar ons lonken vanachter een lichtbak. Maar dat is natuurlijk niet het soort foodfotografie waar wij het over hebben. Al blijven de principes hetzelfde: je wilt je toekomstige klanten alvast laten lekkerbekken.

Steeds meer uitbaters kiezen voor een menukaart met multimediale aspecten. En daar kan foodfotografie een grote rol in spelen, zowel op de eigenlijke kaart en de website als op andere communicatiekanalen. Een professionele partner kan - op termijn - een verschil maken tussen jouw presentatie en die van je concurrentie.

 

Waar moet je als fotograaf op letten?

Wil je echter zelf van start gaan? Door rekening te houden met enkele tips zorg jij dat je gerechten er in ieder geval al veel beter uitzien.

Optimale belichting

Belichting blijft het belangrijkste aspect. Heb je geen ervaring met lampen en reflectoren? Probeer dan zoveel mogelijk onder natuurlijk licht de foto’s te nemen.

Wees creatief

Think outside the box ... of in dit geval de keuken. Wees creatief met de locatie en maak niet enkel foto’s op het aanrecht. Al mag je het ook niet té gek maken. Een gerecht lijkt al snel minder appetijtelijk in een douche of toilet.

Meerdere hoeken

Neem foto’s vanuit verschillende hoeken. Je gasten gaan het bord in bovenaanzicht bekijken als je het voorzet. Maar dat wil toch niet zeggen dat je ook alle foto’s zo moet maken?

Gerecht centraal

Een attribuut links of rechts kan leuk zijn, maar zorg dat er niet te veel rommel in beeld is. Je gerecht is dé ster van je beeld.

 

Hoe ga je net dat stapje verder?

Handige software

Investeer in fotobewerkingssoftware zoals Photoshop (of de goedkopere versie Photoshop Elements) en leer met effecten en filters werken.

Gebruik fotomateriaal

Doe wat opzoekwerk rond reflectoren. Met eenvoudige middelen, bijvoorbeeld witte piepschuim, kom je al een heel eind in het wegwerken van vervelende schaduwen in je foodfotografie.

Een statief voor je camera kan wonderen doen bij het experimenteren, zo kan je rustig aanpassen zonder dat de camerahoek zich aanpast.

Met bovenstaande tips kan je alvast proberen om je foodfoto’s wat professioneler te maken. Heb je het gevoel dat de foto’s toch nog dat ietsje meer kunnen gebruiken? Dan helpen we je graag verder.

 

Als full-service agency voor de horecasector krijgt Packs & Wolves vaak de vraag om te assisteren bij de foodfotografie van onze klanten. We hebben dan ook een uitgebreid lijstje professionele partners om de foto’s van jouw gerechten ‘next-level’ te maken. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.