Packs & Wolves

Een horecazaak starten met een beperkt budget

Is het je droom om een restaurant, bar, club of hotel te openen? Maar beschik je niet over een immens startkapitaal? Lees hier hoe je de opstartkosten kan beperken. Packs & Wolves maakt jouw horecazaak bovendien online zichtbaar, waardoor klanten hun weg naar jou vinden.

Kies je locatie strategisch

Zoek een gebouw net buiten de rand van een stad. De (huur)prijzen van vastgoed in het centrum zijn namelijk te hoog. Wanneer je bovendien gaat voor een gebouw dat al eens dienst deed als restaurant of bar, verlaag je jouw opstartkosten drastisch. Je hoeft immers geen verbouwingen meer te doen.

Leer onderhandelen

Probeer je keuken- en zaalmaterialen zoveel mogelijk bij dezelfde fabrikanten te kopen. Zo kan je een goede prijs afdwingen. De meeste ketens werken met een marge van 10 tot 20 procent. Mogelijk krijg je dus tot 15 procent korting.

Bestel voedsel bij lokale leveranciers

Door voedsel bij lokale grossiers te bestellen, bouw je een vertrouwensrelatie op. Dat zorgt meestal voor gunstige prijzen. En daar stopt het niet. Ook de transportkosten liggen lager en je kan uitpakken bij je klanten met producten uit eigen streek.

Investeer in een website en sociale media

Een website is geen kost, maar een investering. Wanneer je in zee gaat met een digitaal bureau, ben je zeker dat je website rendeert. En dat betekent: een toestroom van klanten. Je klanten zoeken vandaag immers eerst op het internet naar de horecazaak van hun wensen. Online zichtbaar zijn is dus een must.

Packs & Wolves: jouw zaak online

Vond je bovenstaande tips nuttig? En speelt jouw zaak met het idee om een website op poten te zetten? Of te laten vernieuwen en renderen? Contacteer dan Packs & Wolves, een ervaren Antwerps digitaal bureau voor de onlinezichtbaarheid van horecabedrijven.